fredag 30. september 2011

har sett harry potter i hele dag. og drukket te. også har jeg fått veldig sterk medisin mot forkjølelsen min, kjenner jeg blir svimmel av det. typisk meg å være syk da...

onsdag 28. september 2011

har prøve i geografi i morgen. skal lever essay i historie på fredag. skole til langt på natt på torsdag. dagene går veldig fort, og det er mye å gjøre. jeg har jobbet i hele dagen. også har jeg lest litt geografi og historie.

skolen her er vanskelig, jeg er litt redd for ikke å få gode nok karakterer. men det tar jeg når den tid kommer. jeg går almen på svgs, og skolen er veldig snill, de sier jeg trenger bare å ta matte i england, det er digg. nå tar jeg ikke matte lenger da...håper det går bra likevel!

tema til geografiprøven er "the drainage basin hydrological cycle: the water balance", og det dreier seg mest om forskjellene på erosion's og transportation's, som jeg ikke skjønner shiten av. krysser fingrene for at det går bra likevel!

søndag 25. september 2011


nå har jeg vært i england i over en måned. og det har gått veldig fort. på lørdag dro jeg til london. jeg hadde egentlig ikke log til å dra, men ingen vet at jeg dro. det gjør egentlig de hele mye morsommere. 



På lørdag møtte jeg en venn av meg i london. Som du sikkert ser på bildene, var vi på fotballkamp. Arsenal mot Bolton. Trodde jeg hadde mistet interessen for fotball, men nitti minutter gikk kjempefort, og det var kjempegøy. Vi hadde kjempebra plasser og stadion var veldig fint. Kampen var temmelig bra, arsenal vant tre null. Etterpå gikk vi rundt i londons gater, spiste middag og bare hadde det fint. 

torsdag 22. september 2011

pictures from last night. didnt do much, just hanging around, getting to know the area. 
har fått meg job,b by the way, jobber på pubben til vertsfar, og det er ganske stilig. hadde min første dag på jobb i dag, å det gikk kjempefint! woop, snedig å tjene litt penger. 

onsdag 21. september 2011

 just some more photos from ice skating.
i also took some pictures at school today.

tirsdag 20. september 2011

på søndag ble jeg med denne gjengen for å gå på skøyter. det var litt morsomt. etterpå dro vi på mcdonalds. så var det skole igjen på mandag. har vært her snart en måned allerede. tiden går veldig fort! det er litt rart å tenke på det. livet mitt hjemme i norge fortsetter som det gjorde med meg, og her er jeg, prøver å bli en del av en engelsk hverdag. den første måneden har vært veldig bra da (kunne faktisk ikke vært bedre).

torsdag 15. september 2011

dagene går veldig fort. jeg har vært her i tre uker allerede. på det øverste bilde ser dere hvordan vi er nød til å gå kledd på skolen. det er som å kle seg ut som kontorfolk, art til å starte med, men jeg begynner å bli temmelig lei.
photogafi-leksa er å ta biler, med høy og lav apurture. det er digg. det vi gjør er å ta bilder, også bruker vi noe som heter pin hole camera, og for å fremkalle disse bildene må vi på "dark room", og det er shitkult.

mandag 12. september 2011

Den siste uka har gått utrolig fort. På mandag startet skolen. Og den engelske skolen er noe helt annet enn den norske skolen. Mens den norske skolen er avslappet og nesten uten regler, er den engelske skolen veldig streng og vanskelig. (Har enda ikke tatt bilder av skolen, men skal prøve å få gjort det så fort som mulig.) 
Studentene her er heldigvis kjempesnille! Slipper å spise lunch alene, for alle kommer og snakker med meg. Om jeg ikke vet hvor klasserommet mitt er, er det bestandig noen som tilbyr å vise meg. Om jeg plages med matten, er det alltid noen som tilbyr seg å bli igjen etter skolen for å hjelpe meg. Engelskmenn er definitivt mer villig til å bli kjent med nye folk enn nordmenn.

Fem dager på skolen. Har enda ikke kommet for sent. Yes! Kommer man for sent her, får man detention. (Som på film) Har man fått tre detention’s må man ta med foreldrene på møte med lærere og rektor. Får man enda tre detention’s er det 50pund i straff. Det er faktisk verre enn på film.
Skolen har også skoleuniform. Men det er bare fra 1th year til 11th year som har dem. Jeg er i 12th year, så jeg har bare dress code. Heldigvis. Men den er streng. Alle guttene går i dress, og slips, mens alle jentene må bruke blazer. Er for eksempel skjørtet for kort må man hjem å bytte. Det skal gå helt ned til kneet. Jeg synes alle ser helt like ut. Alle ser veldig viktige og seriøse ut, som forretningsmenn. lol.

Fredag hadde jeg og vertssøstrene mine filmkveld. Vi så the black swan. De syntes den var litt skummel, men det gikk bra. På lørdag kom Unn og Leona, to jenter fra Margate. Var veldig koselig. Vi shoppet og chillet på café. På lørdagskvelden skulle egentlig Leonie og jeg på en av pubbene til vertsfar, men vi var sååå slitne, at vi ble hjemme. lol. Hjemme så vi the hangover sammen med vertsfamilien. Koselig det og da.
 
I dag, søndag, har jeg ikke gjort mye. Har vasket klær (faktisk for første gang i mitt liv) lest bok, shoppet litt, drukket te og gjort en del lekser. Her er det normalt å ha så mye lekser at man er nødt til å gjøre lekser i helgene. Nesten alle gjør det her. Wtf liksom? 

tirsdag 6. september 2011

lørdagen tilbragte jeg sammen med en gjeng utvekslingsstudenter. en håndfull supre jenter. vi var på rockefestival utenfor byen. selve festivalen var ikke sååå morsom, men vi hadde det veldig gøy sammen. 
søndagskveld ble leonie og jeg med vertsmor og vertsfar på pubben. det var et lokalt band som spilte. under konserten kom bassisten bort til meg og spurte om jeg kunne ta noen bilder for dem. lol. han så sikkert jeg satt med kameraet i fanget. tok noen bilder og sendte dem til han. han ble veldig glad da. 

mandag startet skolen. skal ta med kameraet på skolen i morgen, så blogger om det i morgen. woohoo. 

ellers har jeg det veldig bra. snakket med mange trivelige jenter og gutter på skolen i dag. ellers henger jeg med victor (fra barcelona) og siri (fra gjøvik). de er supre! føler alt er som det skal være. 

lørdag 3. september 2011

drinking tea with milk at the moment. like a real englishman. and I actually like it. 

fredag 2. september 2011

i dag har vært en veldig bra dag. leonie og jeg gikk til dette store slottet/museet, hvor vi tilbrakte dagen. leeds castle. det går veldig bra med engelsken, heldigvis. det skjedde ikke mye på slottet, vi var inne i slottet, leste om henrik Vlll og noen andre konger, og chillet i parken. Det er utrolig avslappende bare å ligge på gresset, spise sjokolade og lese ei god bok. alt i alt en veldig bra dag. 

torsdag 1. september 2011

nå føles det mer naturlig å skrive engelsk. rart. sikkert fordi vi snakker engelsk hele tiden. lenge etter jeg hadde sendt melding, gikk det opp for meg at jeg hadde skrevet på engelsk, selv om jeg sendte melding til ei norsk jente. rart. ei venninne av meg drømte på engelsk, I could tell, fordi hun snakket engelsk i søvne. wow! jeg snakker faktisk engelsk med de andre norske. det å skrive på norsk er faktisk veldig rart. and that's pretty cool!